Astfel a reacționat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal la mesajele venite din marile cancelarii europene, dar și de la Washington.

Citez: „Statele Unite sunt dezamăgite de decizia Parlamentului şi a Guvernului Moldovean de a nu lua în considerare cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneția şi OSCE / ODIHR cu privire la revizuirea Codului electoral. Adoptarea Codului revizuit pune la îndoială obiectivul declarat al Guvernului de un viitor democratic și european pentru oamenii din Moldova. Vom continua să lucrăm cu toate părțile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face ca viitorul european al Moldovei să devină realitate.” 


Mihai Ghimpu subliniază că ”din comunicatele instituțiilor europene și a SUA, toată lumea a înțeles că Comisia de la Veneția a spus un NU categoric modificărilor Codului electoral și numai actuala guvernare PDM-PSRM-PPEM s-a prefăcut, că îndeplinirea avizului Comisiei de la Veneția înseamnă doar punerea câtorva virgule în plus la proiectul legii și e de ajuns, spune Mihai Ghimpu.

”Actuala Guvernare (mai exact PD-ul), în „naivitatea” sa a crezut, că dacă proiectul propus de socialiști îl votează împreună cu un partid, ce are denumire europeană (condus de marele „european” Leancă), legea devine automat și ea europeană.  Au crezut, că dacă PPE-ul nostru de pe Bâc (care poartă denumirea Partidului Popular European, ce are mii de membri și întrunește toate partidele europene cu doctrină creștin-democrată), cu cei doi deputați ai lui, dar și aceea aduși de „vânt” de pe lista PLDM-ului votează legea, ea va avea mai multă credibilitate în fața partenerilor noștri! Adică, s-au gândit să le ungă ochii cu asta!!! Dar n-a fost să fie!…”, menționează Ghimpu.

Președintele PL spune că Legea cu pricina (chiar dacă proiectul vine din partea socialistului Dodon), este tot legea lui V. Plahotniuc și toată lumea știe care-s motivele apariției acestei legi; și nici pe departe nu corespunde adevărului ceea ce spun cu multă nerușinare democrații și supușii lor.

”Cică, „Alegătorii vor să aibă deputatul lor”; auzim aceste argumente țipate pe la toate colțurile „globurilor” și pe la toate posturile TV; da, e în mare parte adevărat că ar vrea cetățenii să aibă „deputatul lor”, dar între „a vrea” și „a avea” e o distanță ca între cer și pământ; mai ales că altceva urmărește această grijă excesivă față de bieții alegători…”, scrie Liderul PL.


Mihai Ghimpu este convins că moldovenii vor trăi și vor vedea, însă aceasta atenționează opinia publică spunând că ”de pe acum se vede ce înseamnă democrație de tip „democrat-socialisto-eurolenchist”, acest „mariaj” oribil și tenebros, care a început să bage liberalii la pușcărie în baza denunțurilor false pentru că nu s-au subordonat pohtelor, iar pe trădătorii și spărgătorii de bănci să-i invite la tangoul guvernării, oferindu-le cu „generozitate” posturi de vicepreședinți de Parlament”, spune Ghimpu

Mihai Ghimpu își încheie articolul cu un post-scriptum, prin care afirmă că speranța moldovenilor a fost mâncată și băută la Condrița, aluzie la banchetul dat de Dodon la reședința de Stat.

”Am înțeles, că speranța moldovenilor în Igor Dodon a fost mâncată și băută la cumetria de la Condrița”.