Dorin Chirtoacă, Primarul mun. Chișinău anunță că procurorul care îl anchetează a dat bir cu fugiții. Acesta este plecat în vacanță, iar dosarul său este trimis în instanță. Dorin Chirtoacă spune că nu are nimic cu procurorul respectiv, doar că toate luate împreună arată alt fel decât se încearcă a fi prezentat opiniei publice. Edilul capitalei adresează o scrisoare deschisă partenerilor externi (în limba engleză).

”Astăzi m-am prezentat la procuratura pentru a continua studierea materialelor dosarului asa cum am fost chemat vineri, 21 iulie. În loc sa-mi fie prezentate materialele, mi s-a adus la cunoștință ca procurorul de caz a plecat în concediu, iar dosarul este trimis în judecata, cu încălcarea legii, fără să avem posibilitatea să-l studiem până la capăt și fără să vedem pe video confruntările, alte materiale etc.

Apoi, conform Codului de Procedură Penală trebuia să formulam cereri, demersuri, întrebări etc. Deci, încă un abuz din partea dumnealor. Neavând alte mijloace de comunicare, în semn de protest față și de acest abuz, public aici scrisoarea adresata partenerilor externi cu privire la acest caz, precum și poza cu pisica din Germania, din anul 2014, care figurează ca proba la dosar.

Nu am nimic cu cei care se ocupă propriu-zis de dosar, probabil își fac doar meseria, dar toate luate împreună, așa cum este descris și în scrisoarea de mai jos, arată cu totul altceva, decât se pretinde a fi..,”, a scris Dorin Chirtoacă.

Procuratura a dat bir cu fugitiisi o scrisoare adresata partenerilor externi.Astazi m-am prezentat la procuratura …

Posted by Dorin Chirtoacă on Monday, July 24, 2017