Nistor GROZAVU, despre INCENDIUL de la Stadionul Republican: „Nu am fost pregătiţi”

0
49

Incedniul de la Stadionul Republican l-a luat „prin surprindere” pe viceprimarul Chişinăului, Nistor Grozavu. Potrivit lui, autorităţile nu au fost pregătite pentru o asemenea întâmplare.

În această dimineaţa, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, Grozavu, a declarat că, după părerea lui, incendiul s-a produs accidental.

„Principalii factori sunt doi. Sau incendiere accidentală, acolo nu poate fi vorba despre un scurt circuit, sau poate fi vorba despre o incendiere intenționată. Nu vreau să cred asta, trebuie să gândim pozitiv despre cetățenii noștri. În ambele cazuri (n.r incendiul de la gunoiștea de la Buiucani și cel de la cimitirul „Sfântul Lazăr”), incendiile s-au întâmplat într-o zonă mai puțin securizată, dar aici este mereu pază. După zona de izbucnire, este în apropiere de tocător. Sau acolo a rămas să mocnească de cu seară sau cineva din întâmplare a aruncat ceva. Cred că este din întâmplare”, a mai spus Grozavu.

După acest incendiu de proporţii, Nistor Grozavu dă asigurări că primăria va găsit un loc de depozitare al crengilor mai sigur. În

Precizăm că, pompierii au fost alertați la ora 4:20, iar la stingerea incendiului a fost implicată toată garnizoana municipiului Chișinău. La ora 7 dimineața a fost localizat incendiul, iar la ora actuală merg lucrări de lichidare completă a incendiului.