Pelerinaj PE DOUĂ ROŢI! Mai mulţi tineri au parcurs 27 de km pe biciclete până la mănăstirea Dobruşa

0
35

Eveniment inedit în satul Sămășcani, raionul Șoldănești. Mai mulţi tineri din parohia Sămășcani au pornit o călătorie cu bicicletele pe o distanta de 27 km spre Mănastirea Dobrușa.

Acţiunea a fost organizată de parohul  bisericii  din satul Sămășcani, Arhimandritul Mihail (Fagurel), având ca scop promovarea unui mod sănătos de viață, cât și transportu ecologic.

Unul dintre obiectivele evenimentului este de a se deconecta de la ritmul alert al vieţii cotidiene, vizitând locuri pline de har şi sfinţenie. La acest prim pelerinaj au participat mulţi tineri şi copii, precum şi alte persoane mai în vârstă, scrie mitropolia.md.

Pelerinajul a început cu un Tedeum oficiat în curtea bisericii. Primarul satului Sămășcani, Lilia Gavrilan, prezentă la eveniment a menționat că  este nespus de bucuroasă că și în satul Sămășcani se promoveaza un mod sănătos de viață. După ce au parcurs 8 km tinerii au făcut un popas în satul Chipeșca, după care s-au întâlnit cu bicicliștii din satul Răspopeni  și împreună  s-au îndreptat spre Mănăstire, unde s-au închinat la sfințenii. Mai apoi au ținut calea spre satul Dobrușa.

La biserica  din Dobrușa  d-na profesoară de religie de la școala  din localitate Rita Cozma a relatatat tinerilor date despre înființarea bisericii  și mici istorioare ale satului. Tinerii pelerini au fost surprinși de  istoria pe care o are biserica și perioadele grele prin care a trecut. După ce s-au povestit atâtea lucruri frumoase și interesante, pelerinii au pornit înapoi spre  satul Sămășcani.

Participanții la pelerinaj s-au arătat mulțumiți de o astfel de oportunitate și au menționat că așteaptă cu nerăbdare o nouă ediție a pelerinajului. În această ordine de idei, Arhim. Mihail (Fagurel) a menționat că următoarea călătorie  la locurile sfinte  va fi  în  a doua jumătate  a lunii august,  la Mănăstirea cu hramul Sf. Dumitru din satul Pripiceni, raionul Rezina.