Radul Albot, calificat în turul doi la cel mai așteptat turneu internațional

0
94

Cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova, Radu Albot, l-a învins pe favoritul nr. 20 al Marelui Șlem londonez și locul 12 ATP, Pablo Carreno Busta, calificându-se în turul doi al turneului internațional.

Meciul a început cu victoria lui Carreno Busta în primul set (6:3), însă reprezentantul nostru nu s-a dat bătut, impunându-se în al doilea set cu scorul 6:0. În cel de-al treilea set, ambii sportivi au luptat pentru fiecare punct, meciul continuând în tea-break și încheindu-se cu scorul 7:5 în defavoarea lui Radu.

Al patrulea set a egalat din nou rezultatele, după ce jucătorul de tenis moldovean a învins categoric cu scorul 6:2. În al cincilea set, Radu Albot câștigă primele game-uri, însă meciul este suspendat din cauza lăsării întunericului.

Astăzi, 3 iulie, sportivul moldovean revine cu o victorie spectaculoasă în al cincilea set (6:1) și câștigă întreaga partidă cu scorul 3:6, 6:0, 6:7(5), 6:2, 6:1. Meciul a durat trei ore și un minut, se arată într-un comunicat emis de “Federația de Tenis din Moldova (FTM)”.

Președintele “FTM”, Ceslav Ciuhrii, l-a felicitat pe tenismen, asigurându-l că este urmărit și susținut.

Ceslav Ciuhrii, președinte: Radu, aș dori să-ți adresez felicitări cu ocazia acestei victorii frumoase și să îți urez să îți continui drumul la Wimbledon 2018 cu același avânt și dorință de a câștiga!

Fii sigur că fiecare pas al tău este urmărit de noi, cei care te susținem, apreciem efortul tău și visăm să te vedem doar pe podiumuri de onoare, cu trofee ridicate spre cer!

Mult succes în continuare.

În runda a doua, Radu Albot îl va întâlni pe jucătorul de tenis din Slovenia, Aljaz Bedene, locul 71 în clasamentul mondial.

La dublu, sportivul moldovean joacă în pereche cu Malek Jaziri (Tunisia). În prima rundă, perechea noastră va întâlni duetul Divij Sharan (India) – Artem Sitak (Noua Zeelandă)