Cum arată mașinile cu care au fugit locuitorii din Mariupol

0
1797
Mașini din Mariupol. Foto: Facebook / Euromaidan Press

Pagina de Facebook a Euromaidan Press a publicat imagini cu mașini ciuruite ale oamenilor care au fugit din orașul Mariupol, cel mai afectat de bombardamentele rușilor.
Când ucrainenii vorbesc de orașe distruse, au trei repere. Un oraș mare, Harkov, 1,4 milioane de locuitori, un oraș mic, dar care „nu mai există pe hartă”, Volnovaha, 21.000 locuitori, și unul mediu (la scara Ucrainei), Mariupol, 440.000 de locuitori. La Mariupol s-au făcut coloane de mașini încă de aseară. Mașinile au ajuns, pentru început, la Berdiansk, alt oraș de la Marea Azov. „Sunt cozi de 3 kilometri la intrarea în Bediansk”, spunea ieri Aleksei, un bărbat din Mariupol, printr-o rudă, pentru Libertatea.

Lumea a găsit combustibil și a plecat cu mașinile aflate într-o stare deplorabilă. Multe dintre mașini au rămas fără geamuri ori au fost ciuruite după explozii, așa că unele au plecat către zone mai sigure cu urme de șrapnel ori cu celofan lipit cu bandă adezivă în loc de geamuri.


„Nu au avut încotro, au plecat cum au putut. Sunt trei orașe prin care trec convoaiele de salvare. Berdiansk, Zaporojie, Dnipro”, spune o refugiată pentru Libertatea.ro
Azi, Euromaidan Press a publicat două poze cu mașini care au plecat din Mariupol și se aflau pe străzile din Zaporojie. Ele erau găurite de proiectile și rămase fără geamuri. „Inuman, josnic, oribil”, a scris un utilizator Facebook. Altul a întărit imaginile. „Și la noi a înnoptat cineva venit cu o astfel de mașină. E groaznic să privești”.

Libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.