Scrisoare pentru raiderul nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon: „Care este rolul dvs. în FURTUL MILIARDULUI din sistemul financiar-bancar din Moldova?”

0
847
foto: telegraph.md

Jurnaliștii de la Zeppelin Investigations susțin că au drept scop stabilirea adevărului, bazat pe probe.

Echipa Zeppelin Investigation a cerut printr-o scrisoare deschisă postată pe pagina proiectului omului de afaceri Veaceslav Platon să vină cu o reacție la investigația despre Miardomat, prin care se demonstrează că raiderul numărul 1 în CSI este implicat nu doar în spălările de bani din Laundromat, dar și în furtul secolului din băncile moldovenești, titrează portalul telegraph.md.

Membrii echipei afirmă că această scrisoare este necesară pentru a respecta normele deontologice. Nu există o altă modalitate de a comunica cu Platon și aceștia spun că spera ca omul de afaceri prin intermediul paginilor de pe rețelele de socializare pe care le administrează să răspundă la două întrebări în următoarele 5 zile:

1) Dacă atacurile din perioada sus-indicată la sistemul financiar-bancar moldovenesc au avut un caracter orchestrat și dirijat de Dvs., fiind coordonate și aplicate în calitate de diversiune economică și armă împotriva securității Republicii Moldova;

2) Care a fost rolul dvs. în cadrul acestui atac și care au fost scopurile urmărite de dvs. și cei reprezentați de dvs. în cadrul Laundromatului Rusesc și atacului la sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova, mai scrie sursa citată.

Precizăm că, în luna iunie a acestui an, proiectul Zeppelin Investigation a publicat o investigație bazată pe probe care dezvăluie o schemă de spălare a banilor folosită cu succes în Laundromat și folosită la fel în cadrul „jafului secolului” din băncile moldovenești. Schema aceasta a fost confirmată de jurnalistul rus de investigație, Roman Anin. Investigația dată a trezit mai mult comentarii din partea lui Platon care a încercat să intimideze sursele care au ajutat la administrarea probelor, se mai arată în portalul citat.