Șoc politic! Protectoarea lui Andrei Năstase şi a Maiei Sandu a fost expulzată din Uniunea Europeană

0
349
Cetăţeanca Ucrainei Ludmila Kozlovska, preşedintele Open Dialog Fundation, organzaţiei care lobbează inclusiv PAS-ul Maiei Sandu şi PPDA-ul lui Andrei Năstase, a fost expulzată din Polonia şi din Uniunea Europeană, informează Evenimentul.md.
Precizăm, de asemenea, că Ludmila Kozlovska s-a remarcat şi pentru sprijinul acordat oligarhului condamnat de la Chişinău, Veaceslav Platon.

Ziarul britanic Financial Times a scris că Veaceslav Platon a fost prezentat drept victim a răfuielilor politice, de către Fundaţia „Open Dialog”. Aceeşi sursă notează că organizaţia Ludmilei Kozlovska, finanţată de miliardarul azer  Mukhtar Ablyazov, a oferit servicii de avocatură şi lui Renato Usatîi, fost primar de Bălţi, refugiat  la Moscova, dar şi liderului mișcării extremiste Antifa, Grigore Petrenco, refugiat în Germania..

Liderii PAS și PPDA, dar și mai mulţi jurnaliști finanţaţi de către aceştia, între care şi Natalia Morari, au fost surprinşi la mai multe reuniuni organizate la Bruxelles de către Fundaţia „Open Dialog”.
Amintim, de asemenea, că, într-un raport prezentat în Parlamentul European, respectiva Fundaţie a fost acuzată de implicarea în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului. Autorii documentului au acuzat-o pe Ludmila Kozlovska că ar fi fost recrutată de serviciile speciale rusești.
Ludmila-Kolzovska-650x325
Presa a mai scris, de asemenea,  că Mukhtar Ablyazov ar avea o legătură amoroasă cu Ludmila Kozlovska, iar jurnaliștii unui portal de știri din Kazahstan au găsit şi un filmuleț pe un site pentru adulți în care apar cele două persoanaje.
Mass-media internaţională mai notează că Mukhtar Ablyazov s-ar fi îmbogățit prin scheme raider şi spălare de bani. Acesta s-a aflat timp de trei ani în arest preventiv în Franța, fiind acuzat de fraudarea a şase miliarde de dolari, dintr-o bancă din Azerbaidjan.