Igor Dodon, îi reproșează liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, refugiat în Federația Rusă, că acesta l-ar invidia, pentru că nu el a ocupat fotoliul de președinte. 

„Жаба душит?” (n.r. expresie frazeologică din limba rusă care semnifică „a invidia”), l-a întrebat retoric Dodon pe Usatîi, azi, în cadrul unei conferințe online, pe site-ul de socializare Odnoklassniki.ru.

Igor Dodon i-a zis în mod ironic lui Renato Usatîi să nu-și piardă speranța, că poate cândva, va deveni și el președinte, doar că la pușcărie.

De ce? Cum credeți: Eu cred ca pur și simplu a depășit toate granițele. Spuneți-mi va rog, cum poți sa te așezi la masa de negocieri și să hotărăști ceva cu cei care se comporta ca niște bandiți. Te amenință că vor da indicații kilerilor, probabil că au experiență, ca să se ocupe de președintele Republicii Moldova, și asa mai departe. Doar fricoșii acționează în acest fel, care stau în saună la Rubliovka (cartier de elita din suburbia Moscovei – n.r.)”, a declarat Dodon, întrebat care ar fi motivele pentru care primarul orașului Bălți aruncă întotdeauna cu mizerii în el.
Presedintele l-a acuzat pe Usatii ca nu a facut nimic in viata lui pentru Republica Moldova.
„La karaoke canta bine, atunci sa cante la karaoke. Clounii trebuie sa defileze la circ (sic!). Balabolii sa joace in narde. Apropo, banditii joaca astfel de jocuri. Vrei normalitate, poarta-te normal. Poate iti este ciuda ca nu tu ai devenit presedinte? Cine stie, poate va veni si timpul tau, poate ai sa ajungi presedinte undeva… in celula din inchisoare”, a mai spus Dodon.
Între cei doi politicieni au existat de-a lungul timpul mai multe schimburi de replici dure, iar ultimele acuzații au fost lansate în luna mai de  Dodon, care a susținut ca Usatii este un „clovn” și nu are ce cauta in politica din Republica Moldova.

Dodon a organizat azi prima sa intervenție live pe Odnoklassniki.ru și a anunțat că va face conferințe similare o dată la două luni. În intervenția sa pe rețeaua rusească de socializare Dodon a fost criticat și înjurat de mai mulți internauți.