Instanța a decis: Sergiu Sîrbu revine în Penitenciarul nr.13

    0
    4155

    Fostul deputat și actualul vicepreședinte al Partidului „ȘOR”, Sergiu Sîrbu, revine în custodia Penitenciarului nr.13.

    Cu puțin timp în urmă, Curtea de Apel Chișinău a acceptat solicitarea procurorilor privind schimbarea măsurii preventive, transmite Actual.md cu referire la Deschide.md.

    Amintim că Procurorii Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au descins la începutul lunii februarie cu o serie de percheziții acasă la mai mulți foști deputați ai Parlamentului Republicii Moldova.

    Perchezițiile au fost făcute, după ce, în decembrie 2015, 14 deputați au părăsit fracțiunea PCRM, anunțând crearea Platformei social-democrate „Pentru Moldova”, iar ulterior au aderat la PDM.

    Este vorba de parlamentarii: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Anatoli Gorilă, Galina Balmoș, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Petru Porcescu, Artur Reșetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea și Anatolie Zagorodnîi.

    Ulterior, toți au aderat la fracțiunea PDM din Parlamentul de Legislatura a IX-a, care a activat până în februarie 2019.

    Totodată, perchezițiile l-au vizat și pe fostul parlamentar Sergiu Sîrbu.

    Ca urmare, Sîrbu, Reșetnicov, Zagorodnîi, Vitiuc și Violeta Ivanov au fost reținuți inițial pentru 72 de ore, iar ulterior au primit câte 30 de zile de arest în izolator, cu excepția Violetei Ivanov, care a fost plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

    deschide.md

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.