Jurnalist ucrainean: MiG-29 moldovenești sunt niște vechituri care nu pot fi ridicate în aer

    0
    1203
    Foto - stiri.md

    Redactorul-șef al ziarului Dumskaya din Odesa, Oleg Konstantinov, a declarat că informațiile despre faptul că Ucraina ar fi discutat despre achiziționarea de avioane de luptă moldovenești nu sunt adevărate.
    Ieri, o serie de mass-media ucrainene au relatat, citând surse anonime, că în primele zile ale războiului Ucraina a cerut Moldovei să predea MiG-29 din bilanțul său.

    Sursa Pravda susține că Kievul a primit un refuz categoric din partea conducerii guvernului moldovean ca răspuns la cererea sa, cu explicația “nu vrem să enervăm Rusia”. Moldova a considerat că Rusia ar considera acest lucru o încălcare a principiului neutralității.

    Oleg Konstantinov, redactor-șef al ziarului Dumskaya din Odesa, a declarat că informațiile despre discuția privind achiziționarea de către Ucraina a unor avioane de luptă moldovenești nu sunt adevărate, după cum a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

    “Experții intervievați de Dumskaia sunt unanimi în opinia lor: colegii noștri au fost prinși de un dușman care vrea să creeze o prăpastie între Ucraina și Moldova.

    Pe aerodromul moldovenesc de la Mărculești se află într-adevăr șase avioane de vânătoare MiG-29, dar orice expert în aviație știe că această vechitură nu poate fi pusă în stare de funcționare și ridicată în aer. Cel mult, ele pot fi dezasamblate pentru piese, iar apoi nu este sigur că ansamblurile acestor mașini sunt apte pentru utilizare”, a scris Konstantinov.

    “Luptătorii în cauză au stat fără nicio întreținere în aer liber timp de trei decenii. Chiar dacă ne imaginăm situația imposibilă în care tot ceea ce este valoros nu a fost scos din ele, mașinile înaripate nu pot servi decât ca exponate de muzeu. Și să crezi că au vreo valoare militară nu poate fi decât un idiot clinic. Sau un provocator”, crede jurnalistul ucrainean.

    “În acest moment, Moldova, o țară mică și nu cea mai bogată din Europa, ca să spunem așa, hrănește și tratează în mod voluntar 150 de mii de frați și surori de-ai noștri fără să se plângă. Armata ca atare în Republica Moldova aproape că nu există. A-i cere să ne dea avioane de luptă, dar și bombe nucleare, bombardiere strategice și submarine nucleare cu portavioane este mai mult decât stupid. La fel de stupide sunt și acuzațiile de lașitate: că nu vor să scoată Transnistria cu tancuri (și astfel de acuzații se aud și acum). Prieteni, Moldova nu are tancuri!”, a scris Konstantinov.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.