Situaţia la FRONTIERĂ, în 24 de ore

0
23

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 17 persoane nu au respectat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două persoane au prezentat documente falsificate;
– două tentative de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
– șase cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– cinci încălcări privind regulile de transportare a pasagerilor și mărfurilor;
– șase conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;
– două persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

La patru cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 67 107 traversări, dintre care 32 706 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane 40 451 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 14 283 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 6 639 traversări.

La ora actuală, în punctele de trecere Leușeni, Sculeni, Criva, Otaci, Mirnoe, Vulcănești și Giurgiulești-Galați, circulația este îngreunată din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

În scopul sustinerii participantilor la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilo. La fel, înainte de a porni la drum să se consulte aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport și, nu în ultimul rând, manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.