Un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a avut o întâlnire cu așa numitul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski: „discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”

    0
    501
    Foto - gosPMR.org

    Un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, din care face parte și consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, a avut joi seara, 28 aprilie, o întâlnire cu așa-numitul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.

    Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Președinției R. Moldova ne-au comunicat că „discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”.

    //„Un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și din care face parte și consilierul prezidențial Dorin Recean, a avut o întâlnire cu Vadim Krasnoselski. Discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”, se arată în reacția Președinției.

    Luni, 25 aprilie, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Conform datelor oferite de așa-numitele autorități de la Tiraspol, nu există victime sau persoane rănite.

    Ulterior, în noaptea de luni spre marți, 25 – 26 aprilie, presa de la Tiraspol a scris că ar fi fost auzite explozii lângă satul Parkani din regiune, iar în dimineața zilei de marți, 26 aprilie, au fost înregistrate explozii în apropierea satului Maiak, raionul Grigoriopol, fiind avariate două antene de radiocomunicații.

    Astfel, în regiune a fost instituit cod roșu de amenințare teroristă.

    Miercuri dimineața, pe 27 aprilie, așa-zisul minister de interne din stânga Nistrului a anunțat că au fost trase focuri de armă dinspre partea ucraineană în direcția satului Cobasna, unde se află depozitul militar în care se păstrează armele fostei Armate a 14-ea a Uniunii Sovietice, precum și o parte din armamentul din fosta RDG și Cehoslovacia.

    În acest context, ministerele de Externe ale Israelului, Germaniei și Bulgariei le-au cerut cetățenilor lor să părăsească regiunea transnistreană a R. Moldova, în contextul tensionării situației de securitate din regiune.

    zdg.md

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.