Poliția de frontieră din Republica Moldova a interzis intrarea pe teritoriul Moldovei deputatului rus, deportându-l din Moldova cu prima cursă de avion spre Moscova. Este vorba despre Pavel Șperov, membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia condus de Vladimir Jirinovski, transmite realitatea.md .

Deputatul ar fi fost reîntors în pofida prezentării pașaportului diplomatic, fără a-i fi explicate motivele. Totodată, pe aeroportul din Chișinău ar fi blocate alte 10 persoane, care venea de la Moscova în diferite regiuni ale Transnistriei.

Potrivit unor surse din cadrul Poliției de Frontieră „persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificându-și scopul vizitei”.

Instituția a mai adăugat că toate persoanele care traversează frontiera de stat sunt supuse verificărilor de frontieră, indiferent de statutul social, categoria de vârstă, naționalitate sau sex. „Conform art.20 a Legii cu privire la frontiera de stat a Republica Moldova nr.215 din 04.11.2011 polițiștii de frontieră pot supune persoanele și mijloacele de transport unor controale amănunțite pentru a se asigura că aceștia întrunesc toate condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”.

Actual.md amintește că, mâine, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, va ajunge la Chișinău la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Iar ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a fost convocat miercuri, 26 iulie, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu preconizatele manifestații cu ocazia celor 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.