Situaţia la frontieră, în 24 de ORE

0
27

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– cinci persoane nu au respectat regimul punctelor de trecere;
– o persoană a prezentat documente falsificate;
– o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
– opt cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– doi conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– o persoană aflată în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.
La trei cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană iar alți doi nu au avut acces in Federația Rusă.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 70 544 traversări, dintre care 35 069 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane 42 602 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 15 169 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 6 958 traversări.
Poliția de Frontieră vă informează că la ora actuală sunt puncte de trecere cu circulația îngreunată din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

La ora actuală în punctele de trecere Ceadîr-Lunga 2, Vulcănești, Mirnoe, Cișmichioi și Basarabeasca pe partea ucraineană nu este autorizată trecerea din cauza unor probleme tehnice.