VIDEO: Calvarul prin care au trecut mai multe persoane din nordul Republicii Moldova. Au fost JEFUIŢI de MII DE EURO

0
58

Cinci cetățeni ai Azerbaidjanului, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, sunt cercetați penal după ce au șantajat mai multe persoane din nordul Republicii Moldova, în scopul estorcării sumelor de bani cuprinse între 10 mii și 40 de mii de euro, precum și pentru însușirea ilegală a bunurilor din posesia acestora.

Ei au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma sesizării organului de urmărire penală a IP Bălți de către mai multe victime. Acestea, au declarat că, timp de câteva săptămâni sunt șantajate și amenințate cu aplicarea violenţei de mai multe persoane, în caz că nu  le vor transmite sumele de bani solicitate. Totodată, asupra unei victime, agresorii au aplicat forța fizică și au estorcat 700 euro. Concomitent, victimei i-a fost stabilit un termen de o săptămână pentru ca bunurile imobile din posesie să fie transmise notarial pe numele unei persoane interpuse.

De asemenea, pe 8 iulie o altă persoană a avut de suferit în urma suspecților, aceștia deplasându-se la domiciliul victimei, l-au urcat într-un automobil și l-au dus într-o pădure din preajmă, unde acționând din interes material și urmărind scopul șantajului, l-au amenințat prin răfuială fizică, inclusiv asupra rudelor acestuia. Mai mult, agresorii au înaintat față de victimă cererea de a le transmite 17.500 euro, ceea ce constituie o pagubă materială în proporții deosebit de mari, ameninţându-l cu aplicarea violenței fizice, în caz de neândeplinire a cerinţelor sale privind transmiterea bunurilor.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate patru arme, cartușe pentru acestea, amortizor, telefoane mobile cu secvențe video despre maltratarea altor victime, cartele SIM, cuțite, urme biologice și alte obiecte care ar putea demonstra vinovăția în comiterea infracțiunilor pe teritoriul țării noastre.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală. Conform legislației, dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, aceștia riscă de la 13 la 15 ani de închisoare.