Revenirea la versuri a Corinei Bezdîga

0
95

E greu să mai impresionezi cumva cititorii de la noi, însă ea reușește să aducă pe foi ineditul de fiecare dată. Corina Bezdîga vine cu o nouă realizare literară, plină de dragoste și de dor de țară „Acorduri în ‘c minor”. Lansarea e preconizată pe 11 octombrie, iar autoarea „Bolnavă de dor” și „Tandem” va surprinde don nou, transmite EA.md

„Acorduri in C minor este o carte cu versuri de dragoste, dar care are o surpriză în partea a doua. Partea a doua nu este despre locuri și nici despre lucruri ci despre oameni, cu oameni. Despre casa mea Moldova, despre părinții mei și părinții întregii lumi, despre durerea pe care ne-o produce moartea celor dragi, despre copilărie și despre dorul imens de mama”, spune scriitoarea Corina Bezdîga.

La lansare va avea parte și de invitați surpriză: interpreții Mariana Mihailă, Natan, Stela Botez, moderatoarele Doina Danielean, Liudmila Belostecinic, Anca Ulmanu. Natan vine cu o surpriză de proporții, e vorba despre cu o melodie pe versurile Corinei Bezdîga. Acompaniament la pian: Corina Lupașco. Programul va fi întregit de recitaluri de poezie și va culmina cu un tort surpriză.

Pentru EA.md, scriitoarea a dezvpluit câteva repere misterioase din carte:

Mai ţii minte ce ne doream să fim până sufletele să ne fi amanetat? Până să fi fost prinși în tot acest fiasco repetat?

„Acorduri în ‘c minor” partea întâi

Moldova e despre Doga, Vieru şi Sulac. Despre vinuri bune şi femei frumoase. Despre sate unde domneşte veşnicia şi bunul simţ, despre porţi deschise care întâmpină oaspeţi, despre miros de pâine şi de mamă, despre Soroca şi Orheiul Vechi. Moldova este despre talent şi bunătate. Despre echilibru şi libertate. Moldova e despre spice de grâu şi câmpuri cu lavandă, despre oameni harnici cu frică de Dum- nezeu. E despre Nistru şi Prut. Moldova e despre oameni. Suflete din toate colţurile lumii care pot striga la unison… noi venim din Moldova.

Ea.md