VIDEO // Televiziune din Cernăuți a fost premiată la Iași pentru documentarul „Limba noastră cea română”

0
109

Documentarul „Limba noastră cea română…” realizat de BucPress TV din Cernăuți a obținut trofeul concursului de televiziune „Patrimoniul cultural în anul Centenarului reflectat în producţiile TV”, desfășurat zilele acestea la Iași, transmite infoprut.ro.

oncursul a avut loc pe trei secţiuni: ştiri, reportaj/interviu şi documentar,  adresându-se profesioniştilor din televiziunile din România, Republica Moldova și Ucraina. Juriul a fost format din specialişti în domeniul audiovizual ale căror competențe nu pot fi contestate. Membrii juriului: Ovidiu Lazăr, regizor artistic la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, preşedinte; Carmen Scutariu, master în Global Journalism la Coventry University, Ramona Iacobuţe, jurnalist, doctor în Teatrologie la Universitatea de Arte din Iaşi; Ioana Palamar, artist vizual, membru în UAP România, Margareta Andreescu, jurnalist de televiziune.

Tema concursului a fost patrimoniul cultural în anul Centenarului. Producțiile TV care au fost incluse în concurs au fost realizate în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 august 2018. Prima ediţie a concursului de televiziune EduNEXT a premiat jurnalişti din Iaşi, Botoşani, Chişinău şi Cernăuţi. Evenimentul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi. Momentele artistice au fost susţinute de Maria Rădeanu, elevă la CN „George Enescu” din Bucureşti, Sorana Anastasiu de la Opera Naţională Română din Iaşi şi Ana Maria Ignat, elevă în clasa a Va la Şcoala din Bălţaţi.

La această primă ediție a concursului trofeul a fost luat de  BucPress TV din Cernăuți, cu documentarul „Limba noastră cea română…”. Din păcate, jurnaliștii din Cernăuți nu au reușit să ajungă la ceremonia de premiere, trofeul festivalului fiind  înmânat partenerului Centrului Media BucPress în Iași, Marius Daniel Bojor, care a participat la ceremonia de decernare a premiilor transmisă de TVR Iași.