”Maia Sandu și Filat miliardul l-au furat!”, lozinca de astăzi a protestelor din fața Parlamentului // VIDEO

0
143

UPDATE // Coloana de protestatari se îndreptă în aceste momente către sediul PAS. „Noi vrem să le spunem lui Andrei Năstase și Maiei Sandu că e o rușine să fii finanțat din banii oligarhului Ablyazov. De asemenea, vrem să le spunem celor doi că trăiesc pe banii din miliardul furat, altfel nu ne putem explica cum Năstase își ține familia în Germania. Vedem că acești curajoși au fugit de noi. Facem apel către liderii așa-zisei opoziții să vină și să discute deschis cu noi și să ne spună care este planul lor de țară”, a spus liderul organizației de tineret a PD, Alexandru Cauia.

Un alt lider al tinerilor democrați, Ion Harghel, afirmă că PAS și PPDA nu au un plan de țară și ar urmări doar să-i readucă în R. Moldova pe Victor și Viorel Țopa, precum și să-l elibereze din pușcărie pe Veaceslav Platon. „Fundația „Open Dialog” finanțează separatismul în Donbas și opoziția din R. Moldova”, a mai spus Harghel.

 

_________________________________

În jur de 200 de reprezentanți ai Tineretului Democrat protestează în această dimineață în fața Parlamentului, unde s-au adunat câteva zeci de membri și simpatizanți ai PAS și DA. Tinerii democrați le bat obrazul lui Andrei Năstase și Maia Sandu pentru sursele ilegale de finanțare a celor două partide, dar și pentru legăturile politicienilor numiți cu oligarhi de peste hotare, căutați de justiția internațională pentru crime grave.

Tinerii au venit cu pancarte pe care scrie ”Maia și Andrei, cum e să fii finanțat de la Șorhei?”, ”Maia Sandu, din banii BEM pe Filat salvăm”. Pe alte pancarte se făcea aluzia despre zborul Maiei Sandu și a lui Vlad Filat spre Doha, cu avionul privat al lui Ilan Șor – ”Maia Sandu, cum e zborul la Doha cu avionul lui Șor?”, „Hoții sunt pentru Maia, Maia este pentru hoți”.

Reprezentanții aripii tinere a PD au scandat: ”Maia Sandu și Filat miliardul l-au furat” și ”Maia Sandu, nu uita! Filat te așteaptă în celula sa!”

Prin pancartele afișate, tinerii democrați arată că PAS și PPDA sunt finanțate de Fundația „Open Dialog”, care ia bani și îl promovează activ pe oligarhul kazah condamnat Muhtar Ablyazov.

Cei câteva zeci de simpatizanți PAS și DA au plecat din fața Parlamentului prin grădina publică Ștefan cel Mare.

IMG_20181004_091728_866

IMG_20181004_091748_432

IMG_20181004_091741_093

IMG_20181004_091736_939 (1)

IMG_20181004_091733_239