Oficial: Se scumpesc biletele în transportul public la 6 lei din 1 iulie

    0
    458

    Călătoria cu transportul public va costa 6 lei din 1 iulie, conform noii metodologii aprobate.

    Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat, transmite Unimedia.

    „În premieră: 1. 200 de mii de pensionari vor călători gratuit. 2. 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a vor călători gratuit. Până acum doar copiii până la 7 ani călătoreau gratuit. 3. 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit. Călătorești mai mult, achiți mai puțin: 1. Dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decât este azi, de doi lei. 

    Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atât pentru Chișinău, cât și suburbii. 1. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat. Vom pune accent pe abonamentele la călătoria cu transportul public:

    – 234 de lei, abonament pentru 1 lună

    – 594 de lei, abonament pentru 3 luni

    – 972 de lei, abonament pentru jumătate de an.

    Am ajuns să avem cel mai mic tarif din municipiile din țară, cât și din întreaga lume, iar scumpirile la carboranți puteau duce la falimentarea PUA și RTEC.

    Azi: – Litrul de benzină este 33.77 benzina, 31,34 motorina. – Prețul la Energia electrică la fel s-a majorat și este 2,64 lei kw/h. Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău a fost elaborată și prezentată de către experți, publicată și dezbătută foarte mult în ultima perioadă. Astfel, prețul calculat de experți este de 6 lei pentru o călătorie, atât la troleibuz, cât și la autobuz, pentru oraș și suburbii”, se arată într-un comunicat emis de Primărie.

    Consilierii municipali au aprobat astăzi ca bază metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău. Pentru aprobarea proiectului au votat 32 de consilieri. „Se pune în sarcina Primarului General al municipiului Chișinău de a stabili valoarea de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul și de a aproba tarifele pentru călătorie în transportul public din Chișinău”, se arată în document.

    unimedia.info

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.