26 de ani de durere și întrebări fără răspunsuri, nevoiți să nu-i mai avem pe Ion și Doina Aldea-Teodorovici

0
102

Mai multe evenimente de comemorare a interpreților Ion și Doina Aldea-Teodorovici și a victimelor incendiului din clubul Colectiv, din București, vor fi organizate astăzi, 30 octombrie, de Asociația „UNIREA-ODIP”, scrie radiochisinau.md

Potrivit unui comunicat al organizației, la ora 10:00 vor avea loc depuneri de flori și un recital de cântec patriotic la mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de la Cimitirul Central din Chișinău.

Un Marș în memoria lui Ion și Doina, la care vor participa mai multe asociații unioniste, va începere la ora 17:30, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Amintim că Ion și Doina Aldea-Teodorovici au încetat din viață în urma unui tragic accident rutier, care s-a produs în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992.

Mașina cu care se deplasau Ion și Doina Aldea-Teodorovici din România spre Republica Moldova a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București. În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat cu viață, în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, nu au supraviețuit.

Totodată, unioniștii vor comemora și victimele incendiului din clubul Colectiv din București, la trei ani de la producerea tragediei. O acțiune de comemorare va avea loc în fața Ambasadei României în Republica Moldova, la ora 12:00. Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015.