Rusia ar vrea în R. Moldova o armată fără arme. Noi declarații de la Moscova

    0
    1663

    Suportul militar occidental pentru R. Moldova nu va contribui la securitatea Chișinăului și rezolvarea problemei transnistrene. Declarația a fost făcută de adjunctul directorului Departamentului mass media al ministerului rus de Externe, Alexei Zaițev, care a menționat că Rusia îndeamnă R. Moldova să aibă o poziție ”echilibrată”  cu privire la armamentul oferit de țările NATO, scrie RIA Novosti.

    //”Armamentul NATO oferit R. Moldova va submina statutul de neutralitate și nu va contribui la întărirea securității țării. Mai mult, nu cred că va contribui la crearea unei atmosfere favorabilă pentru progrese în rezolvarea problemei transnistrene. Îndemnăm din nou R. Moldova să aibă o poziție echilibrată cu privire la cooperarea militară cu Vestul, care, după cum arată experiența istorică, urmărește scopuri care sunt departe de păstrarea păcii” a declarat oficialul rus.

    Posibilele livrări de armament din țările NATO în R. Moldova nu le dau pace să doarmă autorităților de la Moscova. După declarația ministrului britanic de Externe, Liz Truss, privind pregătirea Alianței Nord-Atlantice de a ajuta Chișinăul să alinieze armata la standardele NATO, oficialii ruși au dat zeci de declarații pe această temă. Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că aceste livrări de armamente nu vor contribui la consolidarea capacităților de apărare ale R. Moldova.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.