Două avioane ruse, blocate pe Aeroportul Internațional Chișinău. Unul urma să-l transporte pe fiul Procurorului Gerneral al Rusiei

0
772

Fiul procurorului general din Federația Rusă, un grup de oameni de afaceri dar și câteva persoane din echipa de protocol a lui Dmitri Rogozin nu pot pleca din Republica Moldova după ce mai mulți artiști dar și vice-premierul rus au făcut cale întoarsă din drumul spre Chișinău.

Potrivit Kommersant.ru care face referire la surse din aparatul guvernului din Federația Rusă, autoritățile moldovene nu au permis decolarea unui avion charter rusesc, la bordul căruia se afla grup de oameni de afaceri ruși și patru reprezentanți din serviciul protocol al vicepremierului FR, Dmitri Rogozin.

Sursa spune spune că din aceleași motive, pe aeroportul din Chișinău „este blocat și avionul fiului procurorului general Iurie Ciaca: „Din câte cunosc, din același motiv nu poate decola de pe aeroportul moldovean nici avionul fiului procurorului general, omul de afaceri Iurie Ciaica, care a venit la Chișinău pentru a negocia niște afaceri“.

Actual.md amintește că avionul cu care delegația rusă, unde se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a zburat de la Moscova la Chișinău, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria, și să revină în Rusia. Prin urmare, aeronava a aterizat la Minsk.

Dmitrii Rogozin ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional din Chișinău în jurul orei 15:00, fiind invitat de președintele Igor Dodon, să participe, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul misiunii de menținere a păcii pe Nistru.