Judecătorii amână sentința în cazul fostului consilier al lui Donald Trump până la elicidarea definitivă a cazului

0
91
Michael Flynn, former national security adviser (left), arrives at the U.S. Courthouse in Washington on Dec. 1, 2017. MUST CREDIT: Bloomberg photo by Andrew Harrer.

Judecătorul districtual Emmet Sullivan a avut o atitudine dură față de fostul consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump, Michael Flynn. În opinia lui Sullivan, Flynn ”fără îndoială” şi-a vândut ţara, însă, cu toate acestea, i s-a oferit şansa să obţină o amânare a sentinţei, până la elucidarea definitivă a cazului.

”Nu-mi ascund dezgustul, dispreţul pentru acest delict”, a declarat Sullivan.

Michael Flynn, consilier al candidatului Trump și apoi consilier pentru securitate națională al președintelui SUA, timp de 22 de zile, a pledat vinovat, în 2017, la acuzația că a mințit FBI, în special asupra conversațiilor sale cu ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kisliak. El a acceptat să coopereze cu justiția.

Procurorul special care răspunde de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, Robert Mueller, a recomandat o pedeapsă fără detenţie pentru Michael Flynn, invocând ”ajutorul substanţial” acordat de acesta în cadrul investigaţiilor şi cariera lui Flynn în cadrul armatei.

În acest caz poate fi făcută o paralelă cu situația primarului de Orhei, Ilan Șor. Depozițiile sale au contribuit la condamnarea ex-premierului Vlad Filat pentru acte de corupție. În afară de aceasta, Ilan Șor a cooperat activ în cadrul anchetei prvind frauda bancară, dând depoziții împotriva oligarhului Veaceslav Platon. Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și șase luni de detenție. Avocații au contestat decizia.