Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a asistat astăzi la liturghia de Crăciun oficiată de clericii de la Mănăstirea Curchi, la care a contribuit pentru reabilitare

0
85

„Crăciun fericit și luminat tuturor! Sărbătorile să vă aducă liniște și multe împliniri! Pentru mine, e o mare bucurie că am reușit să petrec prima parte a acestei zile speciale într-un loc apropiat sufletului meu, Mănăstirea Curchi. E un lăcaș deosebit, de aceea am contribuit la reabilitarea sa și îmi pare bine că astăzi ne putem bucura de frumusețea lui”, a spus Vlad Plahotniuc.

Alături de liderul PDM îi vedem în imagini pe ministru Educației și Culturii, Monica Babuc, secretarul general PDM, Constantin Botnari, fostul ministrul al Construcțiilor, Vasile Bîtcă și ministrul Economei, Chiril Gaburici.

Mănăstirea Curchi, cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”, este una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldovenești din Basarabia. Stareț al Mănăstirii este Arhimandritul Siluan. Din anul 2002 la mănăstire au avut loc lucrări de reparație și renovare, care s-au finalizat abia spre anul 2015. Pe teritoriul Mănăstirii Curchi viețuiesc circa 30 de călugări.