Autoritățile locale din Chișinău cer AJUTOR de la Guvern pentru a dezsăpezi străzile: „Tehnica ne dă de gol”. Ar putea interveni Armata și Poliția

0
37

Primăria municipiului Chișinău solicită ajutor de la Guvern pentru deszăpezirea străzilor din capitală.

Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, i-a cerut astăzi ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul ședinței celulei de criză în contextul ninsorilor abundente, să acorde tehnică specială și lucrători pentru a curăța orașul.

„În acest moment, 37 de autospeciale lucrează. Aceasta nu este suficient. Cu mare greu facem față. Abia reușim să curățăm un drum și, cum ajungem la capăt, acesta este din nou acoperit de zăpadă. Rugăm să ne ajutați cu tehnică. Material antiderapant avem suficient, dar tehnica ne dă de gol. Dacă temperatura aerului va scădea, există riscul de formare a gheții și pot apărea blocaje pe străzi. Vă rog să ne ajutați să deszăpezim străzile magistrale și drumurile de acces către principalele spitale din municipiu”, a solicitat Grozavu.

Chiril Gaburici i-a promis lui Grozavu că „o să ne implicpm și o să ajutăm”, afirmând că la lucrările de deszăpezire ar putea fi antrenați tinerii oștași de la Ministerul Apărării și angajații Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit datelor prezentate de meteorologi la aceeași ședință, în următoarele 12 ore, în zona de centru a R. Moldova, inclusiv în municipiul Chișinău, sunt prognozate ninsori puternice și viscol. În același timp, la noapte, mercurul din termometre va coborî, în capitală, până la minus 10 grade Celsius.

Sursa: ziarulnational.md