PASIUNE PENTRU MUZICA VREMURILOR APUSE // VIDEO

0
118

A devenit cunoscut drept un om de afaceri de succes, iar ulterior și ca deputat. Puțini știu, însă, despre marea pasiune a fiului regretatului poet Grigore Vieru – cea pentru discurile din vinil. Călin Vieru este un meloman înrăit, iar colecția sa numără aproape 300 de discuri adunate de prin toate colțurile lumii. Acesta susține că nu ar vinde-o niciodată pentru că reprezintă amintiri de neprețuit.

Omul de afaceri își amintește cu drag de primele discuri din vinil de care a făcut rost. Acesta povestește cu mândrie că a dat dovadă de istețime pentru acea vreme ca să își mărească colecția.

Acest disc mi-a fost adus, în anul 1982, de către o prietenă din Franța. Eu am intrat în posesia a trei astfel de discuri, am venit foarte mândru acasă și i-am spus mamei și tatei, uitați-vă, leafa dvs pentru o lună am făcut-o într-o zi, fără trudă.

Pasiunea pentru discurile din vinil s-a născut din dragostea sa pentru muzica autentică. Anume aceasta l-a ajutat să evadeze din realitatea cotidiană ori de câte ori a simțit nevoia. The Beatles, The Rolling Stones sau Led Zeppelin, sunt doar câteva dintre trupele sale preferate.

Totuși, am ales benzile și discurile long play vinil din 60 până în anii 90. Prin muzică descopeream lumea adevărată, lumea liberă, ascultam muzica și visam ascultând-o pe Mireille Mathieu că sunt la Paris.

Deși, tehnologia s-a dezvoltat rapid, Călin Vieru spune că sunetul de pe vinilurile de altădată nu se compară cu cel de pe discurile fabricate în prezent.

Discul produs astăzi, în varianta Vinil, nu mai are sunetul vechi, are un sunet nou digital care este mai prost.

Cel mai vechi disc din colecția lui Călin Vieru are 58 de ani.