Directorul Teatrului „Eugene Ionesco” din Chişinău, Petru Vutcărău, și-a anunțat susținerea necondiționată pentru unionişti la scrutinul electoral

0
94

Directorul Teatrului ,,Eugene Ionesco”, din Chişinău, Petru Vutcărău, s-a alăturat uninoştilor în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. Actorul este al şaselea membru pe lista Partidului Unirea – Democraţia Acasă, scrie tvrmoldova.md.

Pe 26 martie 2018 Teatrul „Eugene Ionesco”, în frunte cu Petru Vutcărău a adoptat Declaraţia de Unire cu România. Potrivit directorului TNEI, instituţia pe care o conduce a „făcut Unirea din 1991”, prezentând astăzi nişte afişe ale teatrului din acele timpuri în care era trecut şi Ministerul Culturii şi Cultelor de la Bucureşti.

Petru Vutcărău este orginar din Bardar, raionul Ialoveni. În anul 1990 fondează la Chişinău Teatrul „Eugene Ionesco”. Iar patru ani mai tîrziu organizează la Chişinău primul Festival Internaţional de Teatru din Republica Moldova, Bienala Teatrului „Eugene Ionesco”, BITEI. A montat ca regizor peste o sută de spectacole, atât în Republica Moldova, cât şi în alte ţări aşa cum ar fi: Italia, Franţa, România, Rusia, Japonia, Turcia. A predat actoria la diverse şcoli de teatru din Franţa, Italia, Rusia şi Japonia. Este Laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova.

Petru Vuctărău a primit certificatul de integritate de la ANI (Autoritatea Naţională de Integritate) pe 21 ianuarie.

Partidul Unirea – Democraţia Acasă a depus pe 21 ianuarie la Comisia Electorală Centrală lista partidului şi celelalte documente necesare înregistrării candidaţilor la funcţia de deputat în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot, scrie infoprut.ro.