Călin Vieru a fost înregistrat drept candidat independent la alegerile parlamentare din 24 februarie

0
45

Omul de afaceri Călin Vieru va candida independent în circumscripția uninominală 33, care reprezintă locuitorii din suburbiile capitalei Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni, la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Comisia Electorală Centrală a finalizat procedura de înregistrare a acestuia. Călin Vieru va concura cu exponentul Partidului Democrat, Constantin Țuțu, dar și cu candidatul binomului PAS-PPDA, Andrei Năstase.

”Îmi doresc să fiu vocea tuturor cetățenilor din Circumscripția 33 care vorbesc și gândesc românește, așa cum am învățat de copil de la tatăl meu, Grigore Vieru, și care au încrederea să spună cu convingere că locul nostru ca popor este în Uniunea Europeană, alături de frații noștri români”, se arată într-uncomunicat al lui Călin Vieru.

Printre obectivele acestui candidat figurează conturarea unui plan concret al Reunirii cu România și integrarea Moldovei în spațiul euroatlantic, abrogarea imunității parlamentarilor în fața legii, dezolirgarhizarea și lupta împotriva corupției, introducerea votului electronic pentru cetățenii din afara granițelor Republicii Moldova, încurajarea prin măsuri concrete instituționale a industriilor sustenabile, mai ales a agriculturii ecologice, industriei software și a turismului receptor.

Călin Vieru va ocupa poziția a 5-a pe buletinele de vot.