Președintele României: Este necesar ca UE să continuie sprijinul în favoarea integrării europene a Republicii Moldova

0
42

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi, la Palatul Cotroceni, cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, reuniunea anuală fiind marcată actualmente de exercitarea, în premieră, de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, scrie deschide.md

În discursul rostit în fața ambasadorilor, președintele României a menționat care sunt prioritățile de politică externă a Bucureștiului față de R. Moldova.

„În relaţia cu Republica Moldova, vom menţine atenţia noastră prioritară asupra Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a acestui stat şi vom încuraja ferm continuarea reformelor necesare apropierii de Uniune.”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a preciza că Uniunea Europeană și statele membre să continuie să acorde Chișinăului tot sprijinul pentru integrarea europeană a R. Moldova.

„În egală măsură, sunt convins că este necesar, mai mult ca oricând în această perioadă, ca Uniunea Europeană şi statele membre să continue, pe baza angajamentului politic clar al Chişinăului, sprijinul şi angajamentul în favoarea integrării europene a Republicii Moldova.”, a spus Iohannis.