VIDEO // Maia Sandu confirmă disprețul pentru moldovenii din sate: Îi face proști și neinformați

0
100
Liderul PAS, Maia Sandu, nu scapă nicio ocazie ca să-și exprime disprețul față de moldoveni. Într-un live pentru cetățenii din diasporă, aseară, copreședintele binomului PAS-DA a declarat că moldovenii din sate nu au internet și din acest motiv sunt manipulați, spre deosebire de diasporă, scrie Today.md.
”Mi-ar plăcea foarte mult să merg peste tot, dar noi trebuie să ajungem și la dvs, și în toate localitățile din Republica Moldova, mai ales că în multe localități din Republica Moldova nu există acces la informații obiective, există multă propagandă, spre deosebire de dvs, cei care aveți acces la internet, consultați mai multe surse de informare”, a declarat Sandu.
Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, în 9 luni din 2018, în țară existau 608,1 mii de gospodării conectate la internet, dintre care mai mult de jumătate aveau acces la internet de mare viteză. În același timp, 889,5 mii de moldoveni au navigat pe internet de pe dispozitive mobile – telefoane sau tablete.
În același timp, și Barometrul Opiniei Publice, realizat de oameni apropiați PAS, arată că pentru aproape 50 la sută dintre moldoveni, internetul este o sursă importantă de informare. Iar cel mai recent studiu sociologic, publicat ieri de compania Date Inteligente, arată că peste 65 la sută dintre moldoveni se informează din Internet.
Anterior, presa a scris, cu referire la surse din PAS și PLDM, că Maia Sandu a decis să candideze la alegerile parlamentare în diasporă, inclusiv pentru că vrea să evite întâlnirile cu oamenii simpli, prin sate. În campania pentru alegerile parlamentare din 2014, colegii liberal-democrați ai actualului șef de la PAS au rămas indignați de prestația acesteia. Sandu refuza să meargă la întâlniri cu cetățenii. Mai mult, la o astfel de adunare, când i-a fost adresată o întrebare incomodă, Sandu a plecat, supărată, lăsându-i pe colegii din PLDM într-o situație penibilă.