Un nou apel al lui Chirtoacă la adresa Blocului „ACUM”: „Rezolvați problema cu Năstase și cele 7 milioane. Nu-l acoperiți, o să vă iasă pe ochi această minciună”

0
78

„Rezolvați problema cu Andrei Năstase și cele 7 milioane. Nu-l acoperiți, o să vă iasă pe ochi această minciună. Deja a ieșit la suprafață, dar nu e destul de mediatizată”, a declarat astăzi liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă, scrie ziarulnational.md.

Potrivit lui, Năstase ar fi mințit referitor la cele 7 milioane încasate de pe urma unei hotărâri CEDO.

„Această minciună nu poate fi trecută cu vederea. Haideți să avem câte un singur candidat pe circumscripție, nu mai mult. Calculele arată foarte clar câte voturi are stânga și câte are dreapta. Socialiștii riscă să ia mare majoritate peste tot din cauza unor orgolii, din cauza unor filtre inexistente. Acestea sunt ultimele alegeri unde mai este un pretins val cu jumătăți de măsuri, la celelalte alegeri va predomina valul unionist”, a adăugat acesta.

Liberalul a subliniat că în partidul său a fost o adevărată bătălie atunci când s-a decis să nu participe în alegeri, dar să sprijine Blocul „ACUM”.

„Noi am mers cu bună credință în Blocul „ACUM”. Am avut bătălie în partid pe această chestiune. Nu se pune problema ca să punem idealul Unirii la cheremul unora care fură 7 milioane de euro. Aveți curaj să spuneți adevărul? Nu vă acoperiți cu decizia Curții Europene. Și CEDO poate fi dusă în eroare pentru că acolo nu se discută de proprietari. Banii în Germania au apărut de la BEM. Năstase nu va ști pe unde să-și scoată cămașa, e o chestiune de timp, la fel cum Plahotniuc nu o va putea face cu off-shorurile de peste hotare”, a conchis Chirtoacă.