VIDEO // Başcanul Găgăuziei face ilegal campanie pentru Partidul Socialiştilor: PDM aşteaptă reacţia CEC

0
129

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah se implică illegal în campania electorală, făcând agitaţie pentru Partidul Socialiştilor. Deputatul PDM Cornel Dudnic aşteaptă reacţia CEC şi a observatorilor străini, după ce Vlah s-a afişat la o întrunire electorală în Turcia.

“În data de 24 februarie, trebuie să ieşim la vot şi să votăm pentru partidul care ne ajută pe noi, găgăuzii – Partidul Socialiştilor”, a declarat Irina Vlah.

Mai mult, ea spune că a avut o înțelegere cu autoritățile turcești ca niciun găgăuz să nu fie atins de atorități, dacă va vota socialiștii.

Prestația guvernatorului, o persoană oficială, a fost imediat taxată de către deputatul Cornel Dudnic.

“Este o încălcare gravă a Codului Electoral. Sunt plătitor de impozite şi refuz să plătesc pentru deplasările în străinătate ale irinei Vlah, cu scopul de a face campanie pentru socialişti. Aştept reacţia CEC şi a observatorilor străini”, a scris Dudnic într-o postare pe Facebook.

Amintim că, zilele trecute, Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat Președinția Republicii Moldova asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și a aplicat sancțiune sub formă de avertisment Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative.

Totodată, CEC a recomandat concurentului electoral Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” să se abțină de la utilizarea resurselor administrative prin intermediul Președinției Republicii Moldova.