CONFIRMAT! PSRM aduce organizat la vot cetățenii din stânga Nistrului și le plătește câte 20 USD pentru vot

1
244

Secția de votare de la Varnița, dar și celelalte deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului sunt invadate de oameni aduși organizat cu autocarele din regiunea transnistreană. Acest lucru confirmă informațiile publicate anterior, că socialiștii și-au activizat legăturile din regiunea transnistreană și planifică să repete trucul de la alegerile prezidențiale, când alegători din stânga Nistrului au fost aduși organizat să voteze pentru Igor Dodon.

Surse din PSRM au comunicat anterior pentru actual.md că oameni de afaceri care au primit dreptul de a exporta produse agricole în Rusia au fost obligați să pregătească potențiali votanți pentru socialiști.

Aceștia au întocmit liste cu cetățeni din regiunea transnistreană, deținători de pașapoarte moldovenești, care în data de 24 februarie vor fi aduși cu autobuzele și microbuzele la secțiile de votare din apropierea liniei administrative. În schimbul votului pentru PSRM și candidații socialiștilor, oamenilor le-au fost promiși bani. Este vorba despre sume cuprinse între 100 de lei moldovenești și 20 de dolari. De cele mai dese ori, li se promit câte 200 de ruble transnistrene (mai puțin de 200 de lei).

Voturile vor fi plătite din cele 20 de milioane de dolari, despre care președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, spune că au fost aduse de Igor Dodon de la Moscova, cu avionul Gazpromului.

Amintim că la alegerile prezidențiale, aproximativ 17 mii de oameni au fost aduși din regiunea transnistreană ca să voteze cu Igor Dodon.