Ucrainenii din diasporă au votat masiv pentru Poroşenko

0
65

Ucrainenii din Diasporă au optat pentru candidatura lui Petro Poroşenko, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat ieri, 21 aprilie. În circumscriţia de peste hotare, pentru Poroşenko au votat 54,73% din alegători, iar pentru Volodimir Zelenski – 43,78%.

După prelucrarea tuturor proceselor verbale, s-a constatat că Poroşenko a câştigat în 45 din cele 72 de state, în care au fost deschise secţii de votare. Pentru acesta au optat 32 de mii 749 de ucraineni, în timp ce pentru Zelenski au votat doar 26 de mii 196 de alegători.

Amintim că actorul de comedie Volodimir Zelenski a câştigat alegerile prezindenţiale din Ucraina, în faţa actualului şef al statutului, Petro Poroşenko. Zelenski a obţinut 73 la sută din voturi, conform rezultatelor preliminare. Petro Poroşenko şi-a recunoscut înfrângerea şi şi-a felicitat oponentul pentru victoria obţinută.

Rezultatul este evident şi cred că am motiv să îmi sun oponentul şi să îl felicit. Eu voi părăsi funcția de președinte, dar în același timp vreau să subliniez că nu plec din politică. Voi rămâne și voi lupta pentru Ucraina„, a declarat Petro Poroşenko.