Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia

0
96

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia, scrie publika.md. Inițiativa îi aparține și a venit urmare a acuzațiilor publice care i s-au adus prin intermediul unor scrisori anonime expediate presei și misiunilor diplomatice, scrie deschide.md.

Surse demne de încredere au declarat pentru Deschide.md că Viorel Morari a solicitat procurorului general, Eduard Harunjen, să inițieze o anchetă pentru verificare celor ce i se impută, iar pentru a asigura corectitudinea investigației și pentru a nu prejudicia imaginea instituției și-a anunțat demisia din funcția de conducere pe care o deține.

Reporterii Deschide.MD l-au sunat pentru o confirmare sau infirmare a celor relatate de noi, însă telefonul lui Morari este deconectat.

Săptămâna trecută, mai multe redacții de știri au primit, prin mail, un material în care este descrisă o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul SRL „Molinart Grup”, firmă care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria vinicolă și agroalimentară. Cei care l-ar fi șantajat ar fi Andrei Tranga, patronul „Andy’s Pizza”, autoritatea criminală Karamalak care se află la Moscova, un italian și un alt rus stabilit în Austria. Autorul scrisorii afirmă că în acest caz ar fi implicat și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

La rândul său, Viorel Morari a declarat că acuzațiile lansate astăzi la adresa sa, potrivit cărora dânsul ar fi implicat inclusiv în cazuri de șantaj și presiuni la adresa unor oameni de afaceri, ar fi în interesul „unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”. Acesta anunță că i-a solicitat procurorului general să dispună verificări la nivelul Inspecției procurorilor pentru elucidarea pretinselor fapte imputate lui, spunând că acestea „nu corespund realității” și au scopul de a-l „intimida”.

Viorel Morari și-a început mandatul de șef al Procuraturii Anticorupție în aprilie, 2016, în baza unui concurs public pe care l-a câștigat.