Reprezentanta Moldovei la Eurovision 2019, lăsată baltă de Igor Dodon; Ilan Șor o va salva

0
74

Șeful statului, Igor Dodon, a refuzat să susțină, financiar, reprezentanta Moldovei la concursul Eurovision din acest, care va avea loc în Tel-Aviv, Israel. Declarația aparține finalistei, Ana Odobescu și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, organizată, astăzi, 2 mai.

Potrivit Anei Odobescu și soțului acesteia, producătorul Alexandr Vdovicencu, Moldova risca să nu meargă la Eurovisionul din acest an din motive financiare. Din acest motiv, cei doi s-au adresat președintelui Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, „omul care se ține de cuvânt și datorită căruia țara noastră are posibilitate să meargă la concursul internațional din Tel-Aviv”, au spus cei doi.

Alexandr Vdovicencu susține că, din start, oameni apropiați lui Igor Dodon le-au promis că șeful statului va susține echipa de creație cu bani. Suma bugetului se ridică la peste 50 mii euro.  Ulterior, însă, Igor Dodon a refuzat să susțină artiștii, fără a explica motivele.

Problema a fost rezolvată doar după ce Alexandr Vdovicencu s-a adresat președintelui Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, care s-a implicat activ în susținerea echipei naționale.

Pe lângă Ilan Șor, echipa națională a fost susținută și de alți agenți economici.

Sursa: hotnews.md