Ce riscă Grigorciuk pentru că l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu

0
111

Pavel Grigorciuc riscă până la 5 ani de închisoare pentru huliganism repetat. Potrivit procurorilor, acesta l-a lovit peste faţă pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, iar drept urmare, alesul poporului a ajuns la spital cu o comoţie cerebrală.

Pavel Grigorciuc nu este la prima abatere. În primăvara anului 2015, Grigorciuc a fost amendat într-un dosar penal după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din Capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.
O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, Grigorciuc, împreună cu alte şase persoane au a ajuns în instanţă pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale. Aceştia au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme asupra autorităţilor. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.
De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş până în prezent.

Sursa: publika.md