Dezastru aviatic la Moscova! 41 de oameni au murit în chinuri groaznice după ce un avion a aterizat ca o torță de foc // VIDEO CU IMPACT EMOȚIONAL

0
119
In this image provided by Riccardo Dalla Francesca shows smoke rises from a fire on a plane at Moscow's Sheremetyevo airport on Sunday, May 5, 2019. (Riccardo Dalla Francesca via AP)

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei de pasageri, informează BBC.

Aeroflot, compania aeriană naţională a Rusiei, declară că aeronava a efectuat o întoarcere forţată la aeroport din cauza unor „motive tehnice”. Numeroase zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

Avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare

O sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat că avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou şi a aterizat forţat. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări, a precizat sursa menţionată mai sus.

Potrivit membrilor echipajului, incendiul ar fi izbucnit după ce avionului a fost lovit de un fulger, relatează agenţia de ştiri Tass.

Pe de altă parte, surse citate de Sputnik susţin că informaţiile preliminare indică faptul că incendiul ar fi pornit la instalaţia electrică a aeronavei în timpul decolării.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.

Cum au supravieţuit pasagerii?

La scurt timp după aterizarea avionului, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind toboganele de urgenţă pentru a evacua aeronava cuprinsă de flăcări. Mikhail Savchenko susţine că se afla la bordul aeronavei atunci când aceasta fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului.

Bărbatul a publicat o filmare cu pasagerii care se îndepărtau de avionul în flăcări, spunând că „este în siguranţă”. „Sunt viu şi nevătămat”, adăuga acesta.

Unul dintre supravieţuitori, Dmitry Khlebushkin, afirmă că este foarte recunoscător echipajului de la bordul aeronaei.

„Doar datorită echipajului am supravieţuit”, a spus acesta jurnaliştilor.

Kristian Kostov, un fost concurent la ediţia Eurovision din Bulgaria, a publicat detalii despre experienţa terifiantă pe o reţea de socializare.

Kostov a scris că oamenii aflaţi pe aeroport au fost „traumatizaţi” de avionul aterizând în flăcări. Un alt martor, Patrick Horlacher, a declarat pentru BBC că a fost „şocat” să vadă avionul cuprins de incendiu, cu doar câteva minute înainte de îmbarcarea sa la bordul unui alt avion.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, cuprins de flăcări se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei.

Imagini video teribile au fost filmate în interiorul avionului care a luat foc la aterizarea pe aeroportul Șeremetievo, cu câteva clipe înainte de tragedie. Aripile sale ard în timp ce avionul are o viteză mare pe pista de aterizare de la aeroportul din Șeremetievo din Moscova. În imagini poate fi auzită vocea unui om care îndeamnă la calm. La sfârșitul videoclipului, cineva comandă să se ridice și să meargă la ieșire, transmite sputnik.md

Sursa: mediafax.ro

Fotografie: Riccardo Dalla Francesca