Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională va continua să ofere suportul necesar pentru dezvoltarea sistemului educațional din RM

0
46

Sectorul Tehnologiei Informației (IT) din Republica Moldova este în continuă ascensiune, iar în ultimii ani domeniul a înregistrat rezultate uimitoare, creând astfel mai multe oportunități pentru ca fetele și femeile să se poată afirma și crește pe plan profesional. Datorită potențialului său de dezvoltare, domeniul IT va fi în continuare susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională ca fiind unul strategic pentru prosperarea economică a țării.

Dan Thomson, Șef al Departamentului Creștere Economică, USAID Moldova: „USAID va continua să ofere suportul necesar pentru dezvoltarea sistemului educațional de aici, identificând domeniile ce oferă cele mai multe oportunități, astfel încât să putem susține talentele cu ajutorul tehnologiilor inovative. Acest lucru ne-a reușit anterior prin programe precum «Robotica» și «Clasa Viitorului». Tekwill este un alt proiect de succes implementat împreună cu Guvernul Republicii Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei. Acesta este un exemplu relevant de dedicație și de lucru în echipă, care a ajuns o platformă utilă pentru însușirea abilităților necesare practicării joburilor viitorului și creării forței de muncă de mâine.”