Expoziția construcțiilor ilegale din Chișinău, inaugurată în centrul capitalei. PAS: Ceban cochetează cu companiile de construcții

0
152
Foto: Deschide.md

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău îl acuză pe primarul general al capitalei, Ion Ceban, de admiterea multiplelor nereguli în procesul de autorizare a construcțiilor. Potrivit aleșilor locali, fenomenul construcțiilor ilegale reprezintă o problemă cronică în Chișinău, care atrage după ea și alte nereguli, precum lipsa locurilor de parcare, murdăria, lipsa locurilor în grădinițe și școli, transportul public supraaglomerat.

Cum putem să vorbim despre un oraș confortabil în condițiile în care el este total inconfortabil? Părinții se confruntă și se trezesc că nu au unde duce copii la grădinițe, nu au terenuri de joacă corespunzătoare la numărul de locatari. De ce: Pentru că așa se avizează proiectele de primărie, nu au suficiente locuri de parcare, de zone verzi nici nu mai vorbim, dar în schimb avem blocuri peste blocuri fără un confort minim necesar în preajmă. Acest lucru continuă și la momentul actual, iar primarul Ion Ceban cochetează cu unele companii de construcții, oferindu-le autorizații, deși instanțele de judecată au constatat ilegalitățile”, a declarat vicepreședintele fracțiunii PAS, Zinaida Popa.

Reprezentanții PAS au amintit că, anterior, guvernarea a creat pârghii legale pentru demolarea construcțiilor ilegale. În acest sens, a fost aprobat Regulamentul de demolare a clădirilor ilegale la nivel național. Punerea în aplicare a acestui regulament și demolarea construcțiilor neautorizate este sarcina primăriilor.

Reprezentanții Primăriei capitalei au respins acuzațiile reprezentanților PAS, precizând că aceste declarații sunt simple acțiuni politice.

PAS este în campania electorală, noi continuăm să ne facem munca. Nu comentăm declarațiile și acțiunile politice a PAS.  Reprezentanții acestui partid ies în conferințe în fiecare zi pentru a distrage atenția oamenilor și a face capital politic. Ei fac conferințe, evenimente politice, ei au instalat 45 de corturi în capitală pentru distribuirea materialelor politice, ei au declarat că scopul partidului PAS este să înlăture primarul Ion Ceban din funcție”, a menționat consilierul primarului general, Natalia Ixari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.