Prețul pentru energia electrică furnizată de Energocom, majorat de la 1 octombrie

0
89

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, 5 octombrie, majorarea prețului pentru energia electrică furnizată de S.A. „Energocom”.

Astfel, prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică va fi în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA), adică cu 1,09 lei/kWh mai mare față de prețul în vigoare, transmite Actual.md cu referire la Știri.md.

ANRE anticipa mai mulți factori care au cauzat majorarea, printre aceștia: 

– aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 4,54 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 748 din 28.09.2022, care este cu 1,19 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare;

-aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „CET Nord” în cuantum de 4,57 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 747 din 28.09.2022, care este cu 1,46 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare.

Astfel, aprobarea prețului reglementat de furnizare în cuantum de 4,33 lei/kWh are drept scop asigurarea viabilității economice a furnizorului central de energie electrică și consolidarea capacităților financiare ale acestuia, pentru a-și onora obligațiunile de a procura energia electrică produsă de sursele locale.

Știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.