Google opreşte sincronizarea între aplicaţiile Photos şi Drive

0
136

Google a decis să oprească sincronizarea albumelor Google Photos în aplicaţia Drive, în ideea de a simplifica experienţa de folosire a ambelor servicii.

Schimbările pregătite pentru luna iulie afectează toţi utilizatorii serviciilor Google. Astfel, pozele şi clipurile video încărcate folosind aplicaţia Drive nu vor mai fi incluse automat în albume Google Photos şi viceversa. Mai mult decât atât, pozele şi clipurile şterse din Google Photos nu vor mai dispărea automat din colecţiile de fişiere păstrate în Google Drive, fiind astfel eliminat orice risc pentru ştergerea accidentală de fişiere. Similar, pozele editate în Google Photos rămân în versiunea originală pe Google Drive.

Google va oferi utilizatorilor o modalitate pentru a copia poze şi clipuri video din spaţiul Google Drive în aplicaţia Photos, luând forma unei noi opţiuni numită “upload from Drive”. Prin folosirea acesteia fişierele sunt duplicate şi nu sincronizate, ambele aplicaţii reţinând câte o copie. Dacă setarea folosită pentru calitate este “high quality” recomandată de Google, atunci spaţiul de stocare disponibil pentru albume Google Photos este nelimitat. În schimb, dacă avem bifată opţiunea “original quality” vom consuma din spaţiul Google Drive pentru ambele copii ale pozelor.

Citeşte continuarea pe Go4it.ro!