Un bărbat condamnat la moarte dă statul Alabama în judecată pentru că a supravieţuit execuţiei

0
238
Foto: Alan Miller

Alan Eugene Miller trebuia să fie executat prin injecție letală, pe 22 septembrie, după ce, pe 5 august 1999, a împușcat mortal trei colegi de serviciu. Cei care ar fi trebuit să pună în aplicare pedeapsa nu au putut să-i găsească venele! Condamnatul a dat în judecată statul Alabama, a informat The Mirror.

După ce a supraviețuit execuției, Miller a intentat un proces federal, susținând că personalul medical „l-au înțepat de 18 ori”. Avocații condamnatului susțin că „i-a fost încercat chiar și piciorul drept ca loc pentru injencția letală. Sângele curgea din unele dintre rănile de pe corpul lui”.

Într-o plângere emisă de echipa juridică a condamnatului la moarte, avocații săi au susținut că criminalul a experimentat „chinuri mentale și fizice”. Echipa juridică lui Miller, care solicită interzicerea execuției prin injecție letală, consideră că statul încalcă dreptul său la al optulea amendament.

Un astfel de drept „l-ar proteja pe deținut de pedepse crude”. În ciuda acestei situații, autoritățile din Alabama caută o nouă dată de execuție pentru Miller.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.