Deputatul ACUM Maria Ciobanu, despre Nicu Popescu: ”Un ministru calcă prin străchini, eu nu știu unde să mă bag de rușine!”

0
1086

Și deputatul ACUM Maria Ciobanu se arată surprinsă de declarațiile ministrului de Externe, Nicu Popescu, care, în cadrul vizitei sale oficiale la București, a numit agresiunea militară rusă din 1992 drept un „război civil”. ”Atunci când un ministru calcă prin străchini, eu nu știu unde să mă bag de rușine… Nu vă jucați, vă rog, cu cuvintele!”, a comentat Ciobanu.

Și deputatul Lilian Carp a scris pe blogul său că „orice ar spune azi unii, în 1992 a fost o acțiune de subminare a integrității teritoriale a Republicii Moldova din partea federației Ruse”. „Mă simt obligat să le răspund unor funcționari, dar și actualului ministru de externe, Nicu Popescu, să se documenteze. Nu de alta, dar îmi vine să parafrazez un citat din Biblie și să spun: «Iartă-i, Doamne, că nu știu ce vorbesc!”, a scris parlamentarul.

Amintim că deputatul PPDA, Octavian Țîcu, a scris pe pagina sa de Facebook că acest ministru de externe (cu referire la Popescu) nu-l reprezintă, la fel cum nu-l reprezintă nici votul lui Andrei Năstase la APCE în favoarea Rusiei. Totodată, Țâcu îi cere lui Popescu să-și reconsidere declarația privind „războiul civil”, care, scrie acesta, în realitate a fost un război de agresiune a Federației Ruse împotriva R. Moldova.

Sursa: voceabasarabiei.md