Surprize: Ion Chicu a fost numit în funcţia de consilier prezidențial

0
91

Fostul ministru al Finanţelor din guvernul condus de Pavel Filip, Ion Chicu, a fost numit  luni, 8 iulie, în funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de şeful statului pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

În mesaj Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a scris că “de mai multe ori am apreciat public eforturile lui Ion Chicu, menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazându-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Dna Greceanîi”.

“Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea lui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru. În pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Chicu împreună cu echipa din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal”, se mai spune în mesaj.

Ion Chicu a fost numit în funcția de ministru al Finanţelor în guvernul condus de Pavel Filip la 10 decembrie 2018. El are 46 de ani, este tată a trei copii, deţine studii economice şi pe parcursul anilor a exercitat mai multe funcţii de conducere, inclusiv cea de viceministru al Finanţelor.