Se destramă Blocul ACUM în Parlament? Țîcu a aruncat bomba: Vor pleca deputați!

0
58

Disensiunile în blocul „ACUM” cresc pe zi ce trece. Mai mulţi parlamentari i-ar putea părăsi pe Maia Sandu şi Andrei Năstase şi să creeze o nouă fracţiune în legislativ. Declaraţia a fost făcută de deputatul neafiliat Octavian Ţîcu. Acesta susţine că în blocul ACUM sunt mai mulţi deputaţi care nu sunt de acord cu unele decizii luate recent, în special, cele care vizează colaborarea cu socialiştii.

„Probabil, blocul „ACUM” va mai avea o nouă fracţiune, există deja suficienţi deputaţi. Aşteptăm şi alegerile pe circumscripţie. Probabil, în eventualitate în care nu voi reuşi să câştig Primăria, va fi o luptă politică parlamentară”.

De asemenea, Octavian Ţîcu a criticat dur anunţul socialiştilor despre faptul că exponenților PSRM trebuie să le revină mai multe ministere în Guvernul Sandu.

„Eu nu cred că cele două componente ale blocului „ACUM” sunt pregătite pentru o asemenea schimbare, pentru că asta înseamnă nu doar sfârşitul guvernării, dar şi sfârşitul lor politic.”

Despre faptul că socialiştii vor să conducă mai multe ministere în cadrul Guvernului Sandu după alegerile locale a anunţat şeful fracţiunii parlamentare PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Alianţa PSRM-ACUM a fost formată în 8 iunie 2019. Asta în condiţiile în care liderul blocului ACUM a promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie să nu facă vreo coaliţie cu socialiştii, democraţii sau Partidul „ŞOR”. Recent, cele trei formaţiuni au semnat o nouă înţelegere politică

. Ulterior, deputatul fracţiunii PAS, Lilian Carp, a declarat că documentul a fost semnat în grabă, sub paravanul reținerii deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, şi asta pentru a distrage atenţia societăţii de la detaliile acestui document.

Anterior,deputatul Iurie Reniţă a dat de înţeles că ar putea să părăsească fracţiunea PPDA pentru că este nemulţumit de modul în care se iau deciziile în alianţa PSRM-ACUM. La rândul său, Octavian Ţîcu, care şi-a anunţat plecarea din fracţiune, nu exclude că exemplul său va fi urmat şi de deputatul PAS Lilian Carp.

Conducerea blocului „ACUM” nu a comentat deocamdată declaraţiile făcute de Octavian Ţîcu.

Sursa: publika.md