Șor a dat totul pe față! A spus ce era și cât în geanta misterioasă transmisă lui Dodon

0
62

Procuratura Anticorupție s-a autosesizat după ce liderul Partidului ŞOR, Ilan Şor, principalul figurant în dosarele privind frauda bancară, susţine că în geanta care ar fi ajuns la preşedintele Igor Dodon ar fi fost 3 000 000 de euro.

„Procuratura Anticorupție va întreprinde măsuri pentru conformarea sesizării prevederilor articolelor 262 și 263 ale Codului de procedură penală, inclusiv explicarea răspunderii ce o poartă în cazul în care denunțul sau plângerea este intenționat calomnioasă. Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru confirmarea sau infirmarea celor apărute în spațiul public, prin alte acțiuni de investigație”, este menționat într-un răspuns acordat de reprezentații Procuraturii pentru Deschide.MD

Şor a declarat într-un interviu pentru postul său de televiziune, Televiziunea Centrală, că Igor Dodon ar fi primit geanta cu 3 000 000 de euro pentru a ieşi din Partidul Comuniştilor şi a vota pentru Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte, în martie 2012.

„Banii au fost de la Filat pentru ca Dodon să-l voteze pe Timofti. Banii respectivi, apropo, tot de la Banca de Economii a Moldovei au fost luați”, a spus acesta.

Întrebat dacă are dovezi că Igor Dodon a primit aceşti bani, Ilan Şor a răspuns afirmativ. „Dovezi sunt, dar le voi prezenta la momentul potrivit. Acum nu are rost să prezint aceste dovezi, pentru ca Dodon controlează procuratura. S-a vazut clar că Dodon a recunoscut că e finanţat din Rusia, dar aceste dovezi au fost ignorate. Să ştiţi că au fost mai multe genţi pentru Dodon”, a subliniat Şor.

Detalii: Ilan Șor a dezvăluit ce era în geanta pe care i-a transmis-o lui Dodon

De precizat este și faptul că recent în spațiul public a fost publicat un răspuns al Procuraturii Anticorupție în care se preciza că instituția a refuzat să pornească un dosar penal privind finanțarea PSRM din Federația Rusă, după ce au fost analizate imaginile video publicate de Publika TV, în care șeful statului, Igor Dodon, îi spunea lui Vlad Plahotniuc că pentru întreținerea formațiunii rușii alocă lunar între 600 și 700 de mii de dolari.

Procuratura Anticorupție susține că, pe 8 iulie 2019, a fost emisă o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, deoarece „nu s-au confirmat careva acțiuni de finanțare ilegală a PSRM” după verificările efectuate drept urmare a apariției în public a înregistrării video a discuției dintre președintele Igor Dodon, fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, și fostul vicepreședinte la PD Serghei Iaralov.

Sursa: deschide.md