Scandal monstruos la un orfelinat din Chișinău // VIDEO + DECLARAȚII

0
52

Reportaje despre copiii maltratați

Reportaje despre copiii maltratați difuzate la TV8.MD și Vocea Basarabiei

Опубликовано luchianiuc.com Среда, 2 октября 2019 г.

Angajații unui orfelinat din Capitală sunt învinuiți de faptul că ar abuza copiii care se află în grija lor. Cazul a devenit viral după ce pe Facebook a apărut o postare care susține faptul că angajatele casei de copii îi țin pe micuți mult timp la toaletă, îi bat cu capurile de masă sau atunci când le fac baie îi scufundă cu capurile în apă. Toate acestea fiind povestite de o femeie care ar fi încercat să se angajeze acolo ca dădacă, însă nu a rezistat decât o zi după cele văzute. În postare se spune că ar fi vorba despre orfelinatul cu nr. 13 de la Buiucani, instituție care, de fapt, nu există.

Miercuri dimineața, autoarea postării a scris că prima adresă a orfelinatului i-a fost furnizată greșit, și ar fi vorba, de fapt, despre un orfelinat din zona Telecentru. Surse apropiate femeii care voia să se angajeze ca dădacă, ne-au confirmat faptul că este vorba despre Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă, de pe strada Alexandru Cosmescu nr. 51, din sectorul Telecentru, de asemenea au confirmat cele spuse în postare și că este o situație gravă pentru copii mici care nu pot să se apere.

În același timp, directoarea instituției neagă că ar fi avut loc asemenea cazuri cu copiii.

De asemenea, sursele o acuză pe directoare că ar ști de cele întâmplate și că ar trebui să fie demisă din funcție. Totodată, sursele spun că admnisitrația instituției nu avea nevoie de persoane cu ”limba lungă”, ca alții să nu știe ce se întâmplă în instituție.

Directoarea Centrului de Plasament spune că femeia care voia să se angajeze ca dădacă, nici măcar nu voia să se apropie de copii.

Tot astăzi, mai mulți reprezentanți ai direcției Educație, tineret și sport și ai Direcției pentru protecția drepturilor copilului ai municipiului Chișinău au investigat instituția și au declarat că nu au depistat încălcări.

Pe acest caz s-au sesizat pretura Buiucani și Ministerul Sănătății, Municii și Protecției Sociale.

Sursă montaj video: Eugeniu Luchianiuc

Surse știri: Vocea Basarabiei TV și TV8