15 copii orfani și-au luat adio de la părinţi, după tragedia din Ialomiţa // VIDEO

0
631

A fost ziua în care o localitate întreagă a plâns. Opt oameni au fost conduşi împreună pe ultimul drum, după accidentul din Ialomiţa. 15 copii de acum orfani şi-au luat rămas-bun de la părinţii lor. Accidentul provocat de un şofer de TIR are şi acum multe necunoscute. Anchetatorii iau în calcul mai multe variante. Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional, scrie Observator.TV

O întreagă localitate a purtat astăzi doliu. Comuna Munteni şi-a îngropat, dintr-odată, opt oameni. Şoferul microbuzului şi şapte mame. Toţi au murit în căutarea unui viitor mai bun.

Patruzeci de preoţi, veniţi voluntar din localităţile învecinate, au ţinut slujba de înmormântare.

În tot acest timp, şapte supravieţuitori se luptă să trăiască. Cinci dintre victime sunt încă la Terapie Intensivă, dar stabile. Alte două femei au trecut deja de perioada critică şi sunt internate în secţii. Au nevoie de ajutor. Iar compania la care era asigurat camionul reface, astăzi, punctul de vedere oferit ieri de patron.

În astfel de situații, menirea noastră este de a acorda compensații financiare victimelor accidentelor rutiere, sperând să ușurăm un pic din povara acestor momente grele prin care trec cei implicați” – comunicat companie de asigurări

Compania promite să-şi asume obligaţiile şi chiar să le ofere consiliere psihologică supravieţuitorilor şi rudelor îndoliate. Pe lângă ajutor, victimele au nevoie şi de răspunsuri de la anchetatori.

O tragedie cu multe necunoscute

Ultimele informaţii arată că principala cauză a accidentului a fost neatenţia şoferului. TIR-ul nu avea viteză mare, tahograful arată că au fost respectaţi timpii de odihnă, iar bărbatul nu folosea telefonul la volan. Mobilul i-a fost găsit în buzunarul de la piept, după impact.

Sunt luate în calcul alte două variante, spun surse din ancheta: fie soferul s-a aplecat dupa ceva , si nu a mai vazut soseaua, fie pentru ca era o ora fara trafic intens a taiat curba pe mijlocul drumului.

Zece persoane au murit şi alte şapte au fost rănite grav sâmbătă dimineaţă, după ce un TIR a intrat frontal întriun microbuz plin cu oameni. Este cel mai grav accient rutier, în care au fost implicaţi români, din ultimii şase ani.